Home » Despre Noi

Despre noi

SC ALFA CLUJ SRL este o societate romaneasca cu capital privat strain, infiintata in anul 1996. Societatea face parte dintr-un grup de firme specializate in furnizarea de tehnica de incarcare-descarcare si manipulare a marfurilor.

Scrisoarea de prezentare poate fi descarcata aici

 

A. Divizia “Investiţionale”

Uşi industriale şi sisteme de andocare (Investiţionale), grupă ce cuprinde toată gama de uşi industriale: uşi secţionale, uşi rezistente la foc, uşi frigorifice, uşi rulou, uşi cu deschidere rapidă, uşi ALA sau alte uşi speciale. De asemenea dintre produsele comercializate de această grupă fac parte şi sistemele de andocare cu accesoriile lor. Alte produse care sunt comercializate din această grupă amintim: egalizatoarele de rampă (hidraulice sau manuale; cu placă frontală basculantă sau telescopică; staţionare sau glisante, rampe mobile pe roţi); obturatoarele termice (clasice sau gonflabile); termo-boxurile (sisteme de andocare montate în exteriorul clădirilor, pentru a exploata mai bine spaţiile interne de depozitare). Grupa mai cuprinde automatizările pentru porţi, bariere şi sisteme de limitare a circulaţiei. Brandul sub care aceste aceste produse apar pe piaţă se numeşte Alfadoors, brand propriu ALFA CLUJ SRL.     

 • Uşi industriale sectionale, sunt uşile industriale cele mai solicitate şi pot fi: cu izolare termică; cu/fără uşă pietonală; cu/fără geamuri (vitrări); manuale, cu lanţ sau electrice; în diferite culori de bază şi multe alte culori la cerere.
 • Uşi industriale culisante (glisante); cu/fără izolare termică; manuale sau electrice.
 • Uşi rapide de interior sau de exterior. Ca particularitate a unor tipuri de uşi, la uşile rapide există şi posibilitatea acţionarii hidro-pneumatice.
 • Perdele de PVC pentru separarea a două incinte.
 • Uşi batante din PVC transparent
 • Uşi pentru camere frigorifice
 • Egalizatoare de rampă: asigură tranzitul intre mijlocul de transport şi depozit. Sunt manuale sau electro-hidraulice. Pot fi staţionare (deservesc 1 punct de lucru),glisante (lucrează de-a lungul rampei) sau chiar mobile, pe roţi, în acest caz fiind tractate de către un alt vehicul (de ex. motostivuitor). Pot deservi atât mijloace de transport auto cât şi vagoane de cale ferată.
 • Obturatoare termice: asigură eliminarea pierderilor de caldură între mijlocul de transport şi depozit în timpul încărcării/descărcării.
 • Uşi cu rezistenţă la foc fabricate de firme de renume cum ar fi Dierre Italia, Ninz Italia sau Efferz Germania (toate cu agrement tehnic românesc), Teckentrup Germania(cu CE), care pot fi glisante, batante (cu 1 sau 2 canate), tip rulou, etc.

Toate produsele de mai sus au agrementele tehnice necesare introducerii pe piaţă de la MLPAT, ISCIR sau INCERC, sau conform ultimelor reglementări în vigoare, şi vin certificate de conformitate CE. 

Alfa Cluj dispune de echipe de montaj şi service proprii bine dotate tehnic şi pregătite profesional, care asigură o intervenţie promptă la oricer solicitare din partea clienţilor noştri.

Manager de produsCornel Rete (0744.605.970)

Celelalte divizii ale firmei sunt următoarele:

B. Divizia “Gutman” cu

Accesorii şi dispozitive de ridicare, şi anume: chingi de ridicare, chingi de ancoraj, dispozitive de ridicare din material textil, cablu metalic sau lant (toate acestea sunt realizate în atelierul propriu de producţie la Cluj Napoca). La această grupă se adaugă: transpaleţi, stivuitoare manuale, macarale girafa, cricuri cu cremaliera, palane cu lanţ, diverse cărucioare pentru uz industrial, cleşti pentru manevrarea diferitelor sarcini şi alte accesorii metalice pentru ridicare. Toate acestea se comercializează pe piaţa românească şi în ţările din jur sub marca Gutman, brand propriu ALFA CLUJ SRL.

C. Divizia “Logistică” cu

Produse pentru Logistică şi depozitare de mărfuri industriale, şi anume: rafturi industriale, electrostivuitoare, motostivuitoare, dispozitive ataşabile stivuitoarelor pentru diverse manevre, mese hidraulice, dulapuri de vestiar. Brandul sub care acestea se comercializeaza se numeşte Alfalogistik, brand propriu ALFA CLUJ SRL.

D. Divizia Iluminat pe bază de LED-uri cu

Soluţii complete de iluminat cu LED şi instalaţii electrice.
Cu un accent deosebit pe iluminatul arhitectural şi mobilier urban pentru spaţii publice şi private, cum ar fi iluminat faţade de clădiri, monumente, grădini, curţi, parcuri, căi de circulaţie sau pieţe publice. De asemenea oferim şi montaj, asistenţă tehnică şi service de specialitate în garanţie şi post garanţie.

ALFA CLUJ SRL a implementat în anul 2002 sistemul de management al calităţii certificat conform ISO 9001/2001 iar în 2015 a avut loc ultimul examenul de recertificare, certificatul ISO fiind prelungit cu încă 3 ani. Din anul 1996 ALFA CLUJ SRL a înregistrat o evoluţie ascendentă, şi anume de la o cifră de afaceri de 5 000 EURO şi un număr de 2 angajaţi (în 1996) a ajuns în anul 2008 la 6,7 milioane EURO şi 80 de angajaţi. Perioada de criză 2009-2011 a avut un efect nefast şi asupra activităţii firmei, perioada în care am fost forţaţi să ne redimensionam activitatea (şi afacerea), astfel încât, în ciuda tuturor dificultăţilor inerente perioadei, am avut în 2011 o cifră de afaceri de circa 3,5 milioane EURO cu circa 40 de angajaţi iar în 2015 cifra de afaceri a depăşit pragul de 5 000 000 €. În acest moment ALFA CLUJ SRL are o firmă subsidiară în Ucraina, care comercializează produsele din marca Gutman.

Principalii nostri clienţi sunt antreprenori în construcţii, dar şi investitori direcţi în acest domeniu, în special în construcţii industriale şi depozitare. Pentru a putea veni cât mai bine în întâmpinarea doleanţelor clientilor nostri, am dezvoltat firma continuu din punct de vedere al rsurselor umane, în acest sens am întemeiat un birou comercial la Bucuresti. În teritoriu actrivitatea este susţinută de o reţea de 15 reprezentanţi de vânzări care acoperă întreagă piaţă.

În viitor se intenţionează lansarea a unor produse noi în grupa uşi industriale şi sisteme de andocare (Investiţionale), şi anume: produse pentru domeniul casnic, birouri şi hotelier (uşi de siguranta, uşi de interior, uşi pentru hoteluri), precum şi dezvoltarea infrastructurii de service şi intervenţii în beneficiul clienţilor noştri.

În calitate de importator direct, reprezentăm firme europene de mare prestigiu pe piaţa românească:

 • Rite Hite SUA (cu a sa subsidiară din Germania), fosta Caema Rite Hite, producător de uşi industriale, egalizatoare de rampa, uşi rapide, uşi batante din PVC şi obturatoare termice.
 • Condoor (Olanda): producător uşi secţionale
 • Efaflex (Germania): producător uşi rapide.
 • Apostoli (Italia): producător uşi rapide.
 • Efferz (Germania): producător uşi rezistente la foc.
 • Dierre (Italia): producător uşi metalice şi rezistente la foc.
 • Thermokor Kft (Ungaria): producător uşi pentru spaţii frigorifice.
 • Teckentrup (Germania): producător uşi rulou, grilaje, uşi cu rezistenţă la foc, uşi culisante
 • Dynaco (Belgia): producator uşi rapide
 • GD Gép és Daru Kft (Ungaria): producător egalizatoare de rampa, mese hidraulice speciale şi obturatoare termice
 • Ninz (Italia): producător uşi metalice şi cu rezistenţă la foc 
 • MCA (Romania): producător uşi secţionale de garaj şi industriale

şi alţii.