Home » Noutati » Uşile şi geamurile rezistente la foc ne protejează lumea

Tragedia de la clubul Colectiv ne-a arătat ce efecte devastatoare poate avea un incendiu.
Şi că trebuie să învătăm să ne apărăm de aceste incendii.

Uşile şi geamurile rezistente la foc ne protejează lumea. Ele au grijă de dumneavoastră şi de spaţiul dumneavoastră, oferindu-vă protecţie în cazul unor incendii, dau în acelaşi un stil distinctiv mediului ambiant.
Alfa Cluj vă oferă toate modelele de uşi ignifuge, în versiunile din oţel şi sticlă, dar şi lemn. Pentru că a vă baza pe lăsa în grija companiei noastre înseamnă a alege calitatea cerută de lege, siguranţa şi eleganţa clasică. Uşile ignifuge Dierre sunt omologate din punct de vedere al rezistenţei la foc, respectând normele italiene UNI 9723, certificat obţinut în urma trecerii cu succes a unor teste specifice care garantează conformitatea cu standarde riguroase. În cazul anumitor produse, Dierre a obţinut şi certificatul CSI/CERT, o entitate de garanţie independentă care verifică reala conformitate a produsului final cu prototipul care a obţinut omologarea. CSI/CERT este un atestat al calităţii care nu este deocamdată cerut de lege, în conformitate cu directivele CEE pentru recunoaşterea mărcii europene CE.
Majoritatea acestor uşi sunt oferite de firma noastră din stoc.

Uşi metalice rezistente la foc tip IDRA 

Idra este o uşă batantă ignifugă flexibilă şi sigură, care vine în întâmpinarea exigenţelor de compartimentare ale locuinţelor, supermarketurilor, spitalelor, depozitelor, camerele maşinilor, cinematografelor, restauratelor şi ale oricărei alte clădiri publice.
Adecvată spaţiilor de trecere de dimensiuni medii standard pentru uşi cu 1 sau 2 canaturi, New Idra combină într-un echilibru armonios caracteristici diferite, care o fac să fie una dintre cele mai răspândite uşi ignifuge. Datorită uşurinţei cu care se montează, fără necesitatea efectuării unor lucrări suplimentare în zid (găuri, crestături), se adaptează oricărui spaţiu cu versatilitate extremă.
Coplanaritatea cu profilul tocului, ancorele fixate în toc şi închiderea cu 3 balamale garantează funcţionalitate maximă. În plus, este disponibilă într-o vastă gamă de culori şi dimensiuni, atât standard cât şi personalizate, în versiune nevitrată, cu robusteţea tipică a oţelului, şi în versiune vitrată, cu diferite opţiuni de geamuri.
Idra este disponibilă şi în versiune anti-panică sau cu mâner/mâner şi cu protecţie a suprafeţei printr-o peliculă care se îndepărtează după montaj.

Uşi metalice rezistente la foc tip VISUAL vitrate

Uşă aprobată din punct de vedere al rezistenţei la foc, în conformitate cu UNI 9723 din DM 14/12/93 şi autorizată în diferite state din Uniunea Europeană. Accesorii şi caracteristici tehnice standard. Toc cu structură perimetrală din oţel zincat, cu izolare termică internă, realizat din profil în versiunile Z-T-L, 3 balamale cu 3 aripi reglabile pe înălţime şi pe lăţime, pe rulmenţi axiali cu bile, închidere automată standard cu amortizor închidere uşă (clasa de forţă 2-4), închidere automată suplimentară cu balama centrală cu arc încorporat, cadru cu ancore pentru pereţi pe 3 laturi.

Tocul şi rama uşii sunt vopsite cu pulbere de poliester epoxidic de culoare ivoriu deschis, asemănătoare culorii RAL 9010. Instalare în spaţii interioare, ferite de soare şi ploi, pe perete din cărămidă, deschidere prin împingere spre exterior. Grosime uşă şi toc REI 30/60 55 mm, REI 90/120 80 mm.

Uşi metalice rezistente la foc tip SPLIT

Uşă aprobată din punct de vedere al rezistenţei la foc, în conformitate cu UNI 9723, accesorii şi caracteristici tehnice standard. Toc din profil Z pe 4 laturi cu traversă inferioară detaşabilă din oţel zincat, lăcuit, cu ancore şi găuri pentru bolţuri, garnitură termoexpandabilă, 3 balamale standard cu 3 aripi reglabile pe înălţime pe sferă din oţel lăcuit, închidere automată cu arc elicoidal de torsiune încorporat în balama.
Vopsite cu pulbere de poliester epoxidic de culoare ivoriu deschis, asemănătoare culorii RAL 9010. Canat nevitrat cu foi din oţel zincat, lăcuit sau pre-lăcuit de culoare ivoriu deschis, asemănătoare culorii RAL 9010, cu peliculă protectoare care se îndepărtează după montare, cu izolaţie de înaltă densitate, broască îngropată cu 1 punct de închidere cu cilindru, cu şild din PVC, cu 1 cheie patentată standard cu cifru, mânere pentru prevenirea accidentelor (mâner/mâner) pe placă din răşină de culoare negru opac, întărituri interne pentru amortizor închidere uşă, bară anti-panică standard şi accesorii disponibile chiar şi în perioada post-vânzare.
Instalare pe pereţi din cărămidă, deschidere reversibilă prin împingere spre dreapta sau spre stânga,

Grosime blat uşă 65 mm, grosime blat uşă + toc 70 mm.

Uşi metalice rezistente la foc tip SIGLA

Uşă aprobată din punct de vedere al rezistenţei la foc în conformitate cu UNI 9723, accesorii şi caracteristici tehnice standard.
Toc din profil Z pe 3 laturi din oţel vopsit cu pulberi de poliester epoxidic de culoare maro închis, cu ancore şi găuri pentru bolţuri, garnitură termoexpandabilă, 3 balamale standard cu 3 aripi reglabile pe înălţime pe sferă din oţel lăcuit, garnitură termoexpandabilă pe 3 laturi, închidere automată standard cu arc elicoidal de torsiune încorporat în balama.
Canat nevitrat realizat din foi electrozincate cu izolaţie de înaltă densitate, broască îngropată cu 3 puncte de închidere cu cilindru cu profil european tip Yală cu 3 chei, mânere pentru prevenirea accidentelor (mâner/mâner) pe placă din răşină de culoare negru opac, opţional cu mânere şi/sau bară anti-panică, rame perimetrale din foaie plastifiată de culoare maro închis, garnitură termoexpandabilă, prag mobil inferior automat şi garnitură de etanşare standard pe tocul uşii.
Instalare pe pereţi din cărămidă, deschidere spre exterior, finisare externă 7 mm din plăci aglomerate placate cu tanganica băiţuit, finisare internă 7 mm din plăci aglomerate placate cu tanganica băiţuit, la alegere placare cu alte esenţe.

Grosime blat uşă fără placare 65 mm, grosime blat uşă cu placare 80 mm, grosime totală blat uşă + toc 97 mm.

Uşi de lemn rezistente la foc 

Acolo unde se doreşte siguranţă, nu poate lipsi o uşă Dierre. 

Hoteluri şi comunitate. Aici este cea mai mare nevoie de o maximă protecţie anti-incendiu, împreună cu crearea unor spaţii plăcute, îngrijite şi funcţionale. Uşa ignifugă Opera este creată în acest scop.
Structura sa este puternică şi rezistentă - certificată REI 30 şi 60 la standardul UNI 9723, chiar şi în versiunea izolată fonic. Înglobează un sistem de tehnologii şi dispozitive de avangardă.
Miezul său poate fi îmbrăcat după preferinţe, pentru a se armoniza cu mediul şi a oglindi stilul dumneavoastră.
Caracteristicile tehnice de avangardă şi studiul atent al fiecărei componente constituie forţa şi protecţia uşilor Opera.
Uşi create pentru a vă ajuta să vă simţiţi liniştiţi în orice situaţie şi a face şederea oaspeţilor dumneavoastră sigură şi plăcută din orice punct de vedere.
Finisajele
Opera poate fi realizată din numeroase esenţe de lemn, de la cele mai tradiţionale, la cele mai rare şi valoroase, inclusiv cu panouri încrustate în mai multe esenţe nobile.
Opera poate fi vopsită în oricare dintre culorile RAL.
Uşa poate fi netedă, cu cornişe aplicate, încrustată, gravată sau pantografiată, inclusiv cu modele personalizate, lăcuită sau natur.
Accesoriile
O varietate de modele şi în cazul mânerelor cu diverse combinaţii, în alamă lustruită sau crom, la care se pot monta broaşte cu funcţie anti-panică, normale, electronice cu card magnetic sau dispozitive electronice de închidere.
Broaştele disponibile pot fi de tip normal sau anti-panică, iar, la cerere, pe uşile Opera se poate monta orice tip de broască folosită în lume.
Confortul
Opera este prima uşă ignifugă care respectă standardele UNI 9723 cu certificare specifică pentru montarea nu numai pe pereţi din cărămidă, ci şi din gips-carton antifoc.
Între partea de jos a uşii şi podea este montat un prag mobil automat, care oferă protecţie împotriva curentului, mirosurilor, fumului etc.
Versiunea izolată fonic are o izolaţie internă specială şi un prag mobil înalt fonoizolant, pentru a garanta intimitate şi linişte absolută.
Lăcuirea
Lăcuirea uşilor Opera respectă natura pe deplin, folosind produse pe bază de apă avansate din punct de vedere tehnologic, ce constituie cel mai bun răspuns la cerinţele estetice, de performanţă şi de protecţie a mediului înconjurător.

Uşi industriale rezistente la foc

Dierre are grijă de dumneavoastră şi de spaţiul dumneavoastră. Gama de uşi industriale ignifuge garantează protecţia instituţiilor, garajului, birourilor, atelierelor şi oriunde e nevoie de rezistenţă maximă la temperaturi înalte şi la infiltraţia de fum rece şi cald. Uşile industriale ignifuge Dierre răspund oricăror cerinţe, de la cele ale unei mici firme comerciale, la cele ale unei mari aplicaţii industriale.

Uşi industriale rezistente la foc glisante tip Cross

CROSS este soluţia perfectă pentru nevoile de compartimentare a spaţiilor de dimensiuni mici şi mijlocii, fără ca deschiderea uşii să ia din spaţiu. Satisface cerinţele restaurantelor, cantinelor, arhivelor, spitalelor, birourilor şi a oricăror spaţii care necesită uşi industriale cu glisare verticală în spaţii reduse.
Sistemul de construcţie al ghidajului şi uşii modulare, precum şi disponibilitatea unei ample game de posibilităţi de instalare, permit închiderea celor mai diverse spaţii de comunicare. Cross garantează maxima siguranţă a spaţiilor, fiind cea mai practică uşă industrială ignifugă cu glisare verticală din gama sa. 

Uşi industriale rezistente la foc glisante tip Rolling 

Uşile ROLLING reprezintă soluţia cea mai adecvată pentru compartimentarea spaţiilor de dimensiuni medii şi mari. Dispariţia spaţiului de deschidere a uşii prin rotire duce la folosirea la maximum a suprafeţelor utile, sistemul Rolling devenind perfect pentru hangare industriale şi comerciale, magazii şi oriunde este nevoie, în spaţii reduse, de uşi industriale cu glisare orizontală cu 1 sau 2 canaturi, motorizabile, în versiune cu sau fără uşă pietonală de serviciu.
Datorită construcţiei modulare, Rolling permite închiderea spaţiilor de comunicare de diferite tipuri, fiind posibilă configurarea unor soluţii variate pentru satisfacerea tuturor tipurilor de ancorare în perete. Disponibilitatea unei ample game de posibilităţi de instalare, de accesorii şi de motorizare permite personalizarea uşilor glisante în funcţie de cerinţele ergonomice ale spaţiului, pe care proiectantul le poate valorifica în funcţie de propria creativitate şi de normele în vigoare.